You are here

About us

Wij zijn een groep gastroenterologen werkzaam binnen de GZA ziekenhuizen (met name Sint Augustinus, Sint Vincentius en Sint Jozef). We behandelen maag-, darm en leverziekten bij patienten van de regio Antwerpen.

Dit kan gaan van vrij eenvoudige problemen als maaglijden of aambeien, tot belangrijke ziekten als ziekte van crohn, kanker van pancreas of darm. 

Geschiedenis
Onze groep is ontstaan uit een fusie van de gastroenterologie groep van Sint Augustinus, Sint Vincentius en Sint Jozef. Een eerste fusie is formeel ingegaan in 2014 en wel tussen de artsen van Sint Augustinus en Sint Jozef. Daardoor waren we werkzaam op vijf lokaties, met name het Sint Augustinus ziekenhuis te Wilrijk, Sint Jozefziekenhuis te Mortsel, Antwerp Medical Building te Antwerpen en Medisch Centrum te Wijnegem. In 2016 is de fusie met de gastroenterologen van Sint Vincentius formeel geworden. Daardoor werken we als groep nu buiten de hoger vermelde lokaties, ook in het Sint Vincentius ziekenhuis en in privepraktijken op het Eilandje en te Zwijndrecht.
Team
Onze groep bestaat uit 11 gastroenterologen. In Sint Augustinus werken: drs. Dirk Sprengers, Frank Van de Mierop, Thomas Botelberge, Isabel Dero, en Ingrid Buytaert . In Sint Vincentius werken: drs. Dirk Staessen, Piet Hein Steger, Herbert Fierens, Steven Van Outryve, Jozef Wauters, Ingrid Buytaert en Isabelle Maurissen. In Sint Jozef werken: drs Ingrid buytaert en dr Isabelle Maurissen. In onze ziekenhuizen werken we intensief samen met onze verpleging, assistenten en stagiairs in opleiding, administratieve medewerkers en collega's en diensten van de GZA ziekenhuizen. In de Antwerp Medical Building werken: drs Bart De Schepper, Dirk Sprengers, Frank Van de Mierop, Thomas Botelberge. In Wijnegem werken: dr. Isabel Dero Op het eilandje werken drs Piet Hein Steger, Jozef Wauters en Steven Van Outryve. In Zwijndrecht werkt dr. Herbert Fierens. Op de Sint Jacobsmarkt werkt dr. Dirk Staessen. Op de privepraktijken worden we geholpen door ons verpleegkundig personeel, deskundig in verpleging en administratieve taken.
Activiteiten
Naast algemene gastroënterologie en hepatologie, hebben we gezorgd dat binnen de associatie ieder zijn eigen deelspecialiteit heeft, zodat de patiënt de best mogelijke specialistische zorgen krijgt. Er werd ook gezorgd voor een ideale leeftijdspyramide zodat continuïteit van zorgen in de toekomst geen probleem mag stellen.